NHS project at the University of Reading

We are pleased to announce we recently have been awarded our first NHS scheme. Commencing shortly, the Internal Remodelling project at the Science and Technology Centre (STC) at the University of Reading is for Berkshire Healthcare NHS Foundation Trust. Located at the Whiteknights campus, the project comprises a mixture of refurbishment, decoration, stripping out and the refitting of the original space.

Vale of White Horse Sports Centre

Following on from our last post for the Vale of White Horse Leisure Centre we have completed the refurbishment works to both the swimming pools, which included reconfiguring the wet side showers and wet side disabled changing rooms all these opened on time for the centre users.

We have also completed the refurbishment of the internal gym changing rooms and handed this back over to the Gym operator GLL. Progress on the Gym extension is progressing well with the structural glass currently being installed. All the internal fit out works have commenced as well and we are currently progressing well and are on programme to complete as planned

University of Reading – Health Life Sciences Enabling Works

Following on from our last post for the Vale of White Horse Leisure Centre we have completed the refurbishment works to both the swimming pools, which included reconfiguring the wet side showers and wet side disabled changing rooms all these opened on time for the centre users.

We have also completed the refurbishment of the internal gym changing rooms and handed this back over to the Gym operator GLL. Progress on the Gym extension is progressing well with the structural glass currently being installed. All the internal fit out works have commenced as well and we are currently progressing well and are on programme to complete as planned

Vale of White Horse Sports Centre

Francis Construction have secured another scheme under the current framework. This scheme is part of the Universities overall development plan of the existing Engineering Block

The scheme consists of relocating a brickwork store to allow for the new construction of a HV & LV sub-station. As part of the scheme we must relocate some existing services which consist of diverting the existing storm water and foul drainage. We also must divert part of the district heating system all of which is currently live and as such this brings its own challenges. the works are planned to be completed early in the new year.